Share
Go down
avatar
Administrator
Administrator
<b>Posts</b> Posts : 97
<b>Registered</b> Registered : 2014-02-07
<b>Location</b> Location : AEEK OFFICE PunBB Chrome Reputation : 7
Points : 2082
View user profilehttp://aeek.forumz.ro

Ce poti face cu vechiul tau computer

on Sun Jun 21, 2015 11:29 pm
Ai un PC trecut de prima tinereţe şi te gândeşti să-l arunci? Nu te grăbi, pentru că sunt o mulţime de variante mult mai folositoare.
Suntem în 2015, nimeni nu-şi doreşte un computer lent, care nu mai ţine pasul cu tehnologia nouă, dar vei rămâne surprins să vezi că poţi face cel puţin cinci lucruri cu vechiul tău PC.

1. Foloseşte-l ca server
Un upgrade mic de sistem şi vei vedea că PC-ul pe care te gândeai să-l arunci încă îţi este folositor.
Dacă eşti un pasionat de jocuri sau de alte activităţi care implică un server dedicat, atunci trebuie să ştii că-ţi poţi face treaba fără probleme, utilizând vechiul tău computer.
2. Păstrează-l ca rezervă
Jocurile tari, realitatea virtuală şi filmele la rezoluţii impresionante sunt pentru aparate noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la ceea ce ai avut în trecut.
Îţi poţi folosi vechiul Pentium, de exemplu, ca un calculator de rezervă. O persoană aflată în vizită ar putea avea nevoie de o navigare rapidă pe internet sau chiar tu, poate, va trebui, cândva, să faci lucruri destul de uşoare, care nu implică procesoare şi plăci video atât de sofisticate.
3. Ajută-l să fie mai rapid
Principalul motiv pentru care renunţăm la un PC este viteza lui de a răspunde la comenzi, atât la navigarea pe Internet cât şi în utilizarea altor programe sau jocuri. Dar lucrurile nu sunt întotdeauna atât de lente din cauza lucrurilor aflate în interiorul carcasei.
Înainte să iei vreo măsură drastică, asigură-te că toate programele instalate sunt actualizate cu versiunile potrivite sistemului tău şi şterge lucrurile de care nu mai ai nevoie.
După ce ai realizat „curăţenia”, vei fi surprins de utilitatea pe care încă ţi-o oferă PC-ul la care te gândeai să renunţi.
4. Schimbă părţile hardware
Nu are legătură cu viteza calculatorului, dar specialiştii spun că principalul lucru care ne face să renunţăm la un lucru vechi este modul în care acesta arată. Astfel, dacă ai un PC care se mişcă acceptabil, dar te-ai plictisit de el, nu e cazul să-l arunci, ci ai nevoie de un mic upgrade.
Încearcă un monitor mai nou, o tastatură mai specială sau un mouse mai sofisticat. Dacă vei mai completa şi cu un sistem audio care să-ţi reîmprospăteze starea, atunci sigur PC-ul tău vechi se va transforma în nou şi nu te vei mai gândi aşa repede să renunţi la el.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
--------------------------------------------------
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum